”Try Me”-Kit framtagna för dig som vill testa

Efter önskemål har vi nu tagit fram ”Try Me”-kit på fransar för er som vill ha lite mer än de små mini-askarna med 4 rader och vi har gjort två olika ett för singel fransar och ett för volymfransar med de vanligaste längderna och böjarna.

Varje kit innehåller 6 askar med fransar   Pris 650:- inkl. moms & frakt

”Try Me”-kit finns även för Naglar redan från Cuccio Pro och du kan välja mellan Gellack, Gele & Akryl

Framtagning av Startpaket för fransar (finns redan för naglar) är på gång här under våren

Köp Ditt kit här   Try Me – Singel  eller Try Me – Volym

Du kan även köpa & beställa ditt kit direkt via Swish – använd QR-koden nedan &  sms:a namn, adress & mail till 0700-67 69 23 så skickar vi ditt kit samma dag (om vardag innan kl.12) till dig. Kvittot på ditt köp kommer med i leveransen.

trymekitfransar650-liten

 

50% Rabatt Fransstylist utbildning – Då vi fyller 5år i år!

Vi måste ju självklart fira vårt 5e år och det gör vi genom galna erbjudanden!

Just Nu & på ett antal kursplatser kan du få 50% Rabatt på Grundutbildningen till Fransstylist. Vi kommer att räkna neråt så att ett antal platser efter de till 40%, sedan 30% osv. Så först till kvarn …

Du kan välja att gå kursen när som passar dig under 2018 men utbildningen behöver köpas nu under kampanjen för att få rabatten.

Använd länken nedan för att köpa kursen till rabatterat pris

Fransstylist Grundutbildning Singel, Volym & underfransar

För kontakt utb@sensenbeauty.com

Vi ger bort en Grundutbildning till Fransstylist!

Nej det är INGET aprilskämt!  – ”Give is more” så Vi vill dela med oss av den upplevelse vi själva fått genom att arbeta med detta och det finns så många  där ute som är värda att få försöka nå sina drömmar eller behöver en ny start eller chans i livet – Kanske är detta möjligheten!

Så vi ger bort en Grundutbildning till Fransstylist & den som utses kommer att under valfritt kurstillfälle under 2018 att få utbilda sig hos oss.

Därför har vi via vår Instagram nu ett inlägg där du kan nominera någon som Du tycker behöver detta och kan få chansen. Följ stegen du hittar där för att motivera nomineringen av din vän

Vi kommer den 10/4 utse den som får utbildningen & det kommer att meddelas via instagram.

Manikyren är HELA grunden!

Intresserad av naglar?  Vill Du bli Nagelterapeut? Utbildad Nagelterapeut?

Se till att lära Dig från grunden så Du har kunskapen om Naglar & Händer! Din Nagelterapeut utbildning SKA innehålla en grundlig och djupgående Manikyrdel – Det är den som ger Dig förutsättningarna för kunskap & kvalité i ditt yrke!

Att kunna bygga snygga naglar och kontrollera materialet ju bara slutresultatet. Den allra VIKTIGASTE biten som Nagelterapeut är att ha kunskapen om den naturliga nagel och handen för att kunna ge kunden det bästa & för att Du ska utefter vad du ser på kundens naturliga nagel kunna avgöra hur du ska göra i kombination med kundens önskemål så att kundens nagel inte skadas. Utan rätt kunskap och förståelse kan det vara Du som skadar kundens naturliga nagel och att Du kan lägga materialet snyggt spelar då mindre roll då skadan är gjord redan innan….

Du som är utbildad:

  • Hur många dagar/lärarledda timmar fick du i din utbildning?
  • När Du valde Din Manikyrutbildningen – Gjorde Du det efter kursens innehåll eller efter pris & längd på kursen?
  • Valde Du en kort/billig manikyr kurs bara för att snabbt kunna få börja bygga naglar och/eller lägga Gellack (permanent lack)?

Du som funderar att utbilda Dig:

  • Välj en utbildning där du får Kunskap
  • Låt va Du får lära Dig avgöra vilken utbildning du väljer – inte pris, ort och kurslängd
  • Bestäm dig innan vad Du som Manikyrist/Nagelterapeut vill stå för
  • Vad vill Du kunna erbjuda Dina kunder?

Våran Manikyristutbildning & Manikyrdelen i Nagelterapeut-utbildningen har minst 11 lärarledda dagar för att Du ska ha kunskap, förståelse & kunna erbjuda dina kunder en behandling med kvalité & omsorg om deras naturliga naglar. I utbildningen ingår Gellack/permanent lackning och även en IA-examen, vilket är en internationell kvalitéts diplomering på manikyren.

Dags för Årets Cuccio Cruise 10-11e Maj

banner-Cuccio-Cruise-2018

 

Birka Cruises: Stockholm – Åland (22h)
Inspiration – Kunskap – Produkter
Pris: 2495 kr per deltagare (exkl. moms)

Cuccio Cruise är vår inspirationsresa, där alla får ta del av världensolika trender inom naglar och en inspireraden utbildning inom  våra professionella produkter.

 

Alla deltagare erhåller ett start kit och kommer få aktivt jobba med produkterna under seminariet. Efter seminariet erhåller alla deltagare ett certifikat.

Seminariekostnad: 2495kr/deltagare 
I priset ingår ett seminariekit (värde: 2200kr), hytt(2-pers), frukost, lunch, middag och fika & kaffe.

För mer information och anmälan kontakta oss på utb@sensenbeauty.com eller info@cucciosweden.se

Preliminärt är antal platser begränsade till 50 deltagare.
Alla priser är exklusive moms

Sista anmälan är den 20 april 2018

Lön – Anställd eller egenföretagare ?

Skönhetsbranschen ligger ofta väldigt mycket efter när det kommer till löner som anställd och de allra flesta jobbar som egenföretagare med hyrd plats eller på egen salong. Anställning med endast provision är också vanligt.

Värdera Dig själv, Ditt Arbete & Din Tid!  Det gäller allra helst Dig som jobbar som egenföretagare… Du ska kunna leva på ditt utförda arbete utan att behöva arbeta sönder dig.

Hur räknar jag fram min lön som egenföretagare med enskild firma?

Det beror på många faktorer – var Du arbetar, hur mycket du kan/vill arbetar, va du behöver/vill ha ut i lön, konkurrens & marknadsunderlag, dina kostnader och naturligtvis din utbildning-kompetens & hur duktig du är …

Titta runt på de genomsnittliga priserna för de tjänster Du erbjuder och se till Du sätter värde på Dig själv! Vi tjejer/kvinnor (skriver detta då majoriteten i våran bransch är kvinnor) är väldigt dåliga på att sätta värde på oss själva och inte värdera våran tid och våra tjänster rätt och vara rädda & känna oss obekväma att ta betalt. Men stå på Dig!

Men för att göra det väldigt enkelt…  Ta det du behöver ha ut i lön per timme (ex. 100:- netto = efter skatt) och ta det x2 , det är det du behöver ha in varje timme till din lön, 12% semesterersättning ovanpå det – det kommer du som egenföretagare behöva! Utöver det får du räkna in vad du har för kostnader för material, hyra, el, kassasystem, bokföring, försäkringar, reklam mm och lägg det ovanpå (räkna ihop kostnaderna och dela på de timmar du jobbar på en månad), ta summan (ex. 15000/168=100:-)  och lägg sedan på momsen (25%)

då blir uträkningen ungefär så här 100 x 2= 200:-/tim
200 x 1,12 =224:-/tim
224+100=324:-/tim
324 x 1,25 = 405:-/tim

Dvs. att du behöver i detta exempel få in 405:- inkl. moms/tim  för att få ut 16.800:- i månadslön på kontot ( ca 21.000:- brutto innan skatt) – dock måste varje timme av de 168tim heltid dra in pengar. Ditt företag måste ha en försäljning på ca 68.000:- inkl. moms varje månad för det här exemplet. Har du en försäljning som är lägre så kommer du ha mindre kvar till din lön när kostnaderna är betalda.

Detta ovan är beräknat enbart för att få ihop lön och kostnader, ovanpå detta behöver Du även tänka på att lägga till en marginal  för att ha en buffert om du vill investera i något nytt eller utbilda dig vidare så det finns möjlighet till det, annars kommer det inte att finnas något sparat till sådant. Eller om Du olyckligtvis blir sjuk en vecka – vilket innebär att du inte får in några pengar till vare sig din lön eller till företagets räkningar.

Glöm inte heller att avsätta pengar till ditt pensionssparande – vilket du bör tänka på direkt även om du är ung nu, då bör även det läggas in i beräkningen.

Som egenföretagare betalar Du din skatt och egenavgift en gång om året och redovisar det i din deklaration … så se till att spara det som skall betalas in sedan till skatteverket när året är slut. Momsen skall även betalas in till skatteverket men det kan man välja att göra varje månad, varje kvartal eller per år – vi rekommenderar att du gör det minst kvartalsvis.

Varför är så få Nagelterapeuter/Fransstylister anställda?

Många gånger beror det på att det är alldeles för dyrt att anställa någon inom branschen eftersom möjligheten styrs Dels av att det ofta är så att Du som stylist skapar din egen kundkrets och det är ditt mottagande och utförande av ditt arbete som ger återkommande kunder, som gör reklam och ser till att Du kan fylla din kalender så många gånger är det Du själv som måste se till att marknadsföra dig själv, vara kvalitetsmedveten, drivande, lojal och serviceminded – det är det som drar in din lön. Dessa saker är det en arbetsgivare söker hos en anställd men som de ofta inte kan påverka utan det är upp till dig – att vara stylist är mer än ett yrke det är en livsstil. Därför kan det vara svårt att anställa en Nagelterapeut eller Fransstylist på något annat än sätt än med provisionsbasis, allra helst om du är ny och inte har någon egen kundkrets med dig. Det för att den tomma tiden emellan behandlingarna eller obokade behandlingstider är din arbetstid även om det inte drar in pengar till din lön eller kostnaderna för din anställning.

Men varför provisionslön?

Då kan Du själv påverka din lön och Arbetsgivaren behöver bara betala ut lön för det arbetet Du har utfört och där du dragit in din lön.

Det blir då i ditt intresse att vara mer aktiv, mer serviceminded, mer noggrann för att fylla upp din kalender & hålla dina kunder nöjda och återkommande.

Oftast en Win-Win för både anställd & arbetsgivare  och du har möjligheten att påverka din situation.

Det ger även möjligheter till en anställning som annars inte kunde vara möjlig – allra helst om Du är ny och behöver komma igång. Du har säkerheten som anställd med försäkringar mm men kan påverka & utvecklas samtidigt.

Den provision du erbjuds skall vara av en sådan procentsats att den minst motsvarar en kollektivansluten minsta lön för en heltid. Se även efter om provisionen beräknas på tjänstens netto (exkl. moms) eller bruttopris (inkl. moms)

Facket, Kollektivavtal & Lägsta Lönen i branschen?

Skönhetsbranschen faller inom Handels och de har i kollektivavtal för anställda med satta lägsta löner som baserat utbildning och arbetad tid i branschen

Ingångslönen ligger på ca 21.000:-/månad eller 128,12kr/timme brutto …. vilket gör ca 16.500:-/månaden netto (efter skatt)

Länk Handels Lägsta Löner 2017 skrolla ner till ”Skönhetsavtalet”

Vad ska jag sätta för pris på min behandling?

Vad ska jag ta betalt för min tjänst/behandling, Hur beräknar jag fram priset?

Då får du titta på din behandlingstid (1,5tim) , applicera den timkostnad (lön+kostnader 400:-) som du har och sedan räkna ut en genomsnittlig materialkostnad för just den behandlingen samt en vinstmarginal (50:-) på behandlingen och sedan lägga på momsen(25%). Om Du har ex. 15 min paus mellan varje kund måste du även räkna in den tiden i behandlingstiden för att få betalt för hela din arbetstid.

ex. 1,5tim+15min= 1,75tim x450:- = 787,50kr x 1,25= 984:- blir behandlingens pris

Verksam.se har en bra kalkylator för att räkna fram ditt pris.  Länk här

Workshop i 3D Nailart Design Fantasy

cuccio3dpowderveneerUpptäck vad Du kan skapa i 3D när bara Din Fantasi sätter gränser när det kommer till Färger, Former, Relief & Design både när Du arbetar med Gelé och Permanent Lackning /Gellack.

Mindre produktkit ingår & Vi bjuder på fika

Pris: 1500:- inkl. moms

Anmälan till utb@sensenbeauty.com – ange kursdatum  Betalning erläggs i samband med din anmälan för att säkra din plats. Du kan även anmäla dig till din kurs online

Workshops Datum

  • 7e Januari Västervik kl.10-15  3 platser kvar
  • 21e Januari Västervik kl.10-15 5 platser kvar
  • 1e April Västervik kl.10-15 2 platser kvar